HF-art
Mediefag B + valgfrit kreativt fag B (dr, mu eller bk)

 

Kunst, kreativitet og æstetik

HF-art er for dig som er kreativ og gerne vil videreudvikle dine kreative og innovative færdigheder.

Fagpakken skal klæde dig på til en karriere inden for kreative og innovative fag, f.eks. designer, scenograf, skuespiller, musiker eller en anden kreativ branche som tv, reklame/marketing.

Du arbejder med fagene både praktisk og analytisk, hvilket giver dig en stærk baggrund, både hvis du satser på en karriere inden for æstetiske kunstarter (musik, kunst og film/medier mm.) og de mere kunstteoretiske og pædagogiske uddannelser som lærer osv.

Jeg har altid elsket at være kreativ, og det er fedt at kunne bygge min HF op omkring de kreative fag

Du vil i mediefag B få viden om dramaturgiske principper og fortælleforhold i forbindelse med film og tv-produktioner og lære om centrale genrer og programtyper. Du lærer også selvstændigt og kreativt at bruge optage- og redigeringsudstyr og at lave din egen medieproduktion. Mediefag B er i samspil med dit andet kreative fag.
Du kan frit vælge dit andet kreative fag på B-niveau. En forudsætning for at du kan få faget på B-niveau er, at du i 1.hf har valgt det pågældende fag som dit praktisk-musiske fag. Du kan vælge mellem billedkunst, musik og dramatik, hvor du kan specialisere dig inden for dit eget interesseområde. Se mere under: dramatik, musik eller billedkunst.

Det er ikke kun er i klasseværelset, at du får de styrket din kreative udvikling. Du vil få mulighed for både projekt- og praktikforløb, hvor det du lærer i undervisningslokalet skal bruges i praktiske situationer. I 17/18 skal der laves en stor musical på FG. Du bliver en del af det store kreative miljø på FG og for mulighed for at benytte vores faciliteter som filmredigeringslokale, dramasal, lydstudie, musikøvelokaler etc.

Med dit fagpakkevalg har du opfyldt kravene til en fuld hf-eksamen, og du skal derfor ikke vælge yderligere valgfag.

Skulle du efter hf-uddannelsen ønske at uddanne dig videre inden for andre erhvervs- og professionsorienterede uddannelser, er der også mulighed for det. Ændrer du undervejs opfattelse og satser på en lang videregående uddannelse, er der mulighed for en overbygning på hf efter din hf-eksamen.

Tilbage til fagpakker