Uorganiske molekyler fra ursuppen

I forbindelse med Dansk Naturvidenskabsfestival har 2c sammen med deres biologilærer ansøgt om og fået bevilget økonomisk støtte fra Carlsberg Mindelegat.

Den yderste grænse

Årets tema for Dansk Naturvidenskabsfestival var ”Den yderste grænse”, og 2c har lavet deres egen fortolkning af dette tema. Hvordan er livet opståen på jorden, og hvilke forudsætninger havde livets begyndelse?Pengene fra fonden er blevet brugt til indkøb af nye molekylebyggesæt.

Uorganiske molekyler fra ursuppen

2c eleverne har i grupper lavet fremlæggelser af ca. 15 min varighed forforskellige klasser, og emnet for oplæggene var ”Livets opståen”. Udover oplæggene havde 2c planlagt, at eleverne skulle lave en lille øvelse, hvor molekylebyggesættene blev taget i brug. Der blev bygget uorganiske molekyler fra ursuppen og uratmosfæren, og organiske molekyler som ved en kemisk reaktion blev skabt ud fra de første molekyler. Der blev bygget alt fra svovlbrinte og ammoniak, til aminosyrer og glukose.

Klædt i gult og rødt

2c eleverne var på selve dagen klædt i gule og røde festival T-shirts, og eleverne havde dekoreret E15 med posters, bannere og balloner.

 

af Lektor Tina Sølbek Schmidt