STX
Europalinjen – Fransk

EN A / FR A / Sa B

Europalinjen – Fransk handler om sprog og kultur i Europa. Om at forstå Frankrig og Storbritannien som uomgængelige faktorer i den historiske udvikling af den europæiske kultur. Det handler om at bruge sprog som en forudsætning for kommunikation og som nøgle til at forstå den rige europæiske kultur. Studieretningen vil give dig et stærkt fundament for at kunne navigere i det Europa som i århundreder har været et spejl for dansk kultur.

Det er en vild oplevelse når man første gang oplever, at kunne tale på et nyt sprog. At man pludselig kan kommunikere på et sprog, som ellers før har været helt uforståeligt. 

På studieretningen arbejder vi med både det engelske og det franske sprogområde. Vi vil bruge det engelske sprog som en vej ud i den bredere engelsksprogede kultur. Vi vil gennem det franske sprog forsøge at forstå den franske kultur, som har været med til at forme hele Europas kultur og dermed også den danske.

Vi arbejder målrettet med dine sproglige kompetencer og bruger en bred vifte at metoder til varieret sprogindlæring. Samfundsfag benytter ofte en problem- og temabaseret tilgang til undervisningen.

Vi kan ikke love dig, at du undgår at drømme på engelsk eller fransk, men vi kan love dig en undervisning som kobler sprog, kommunikation, samfund og kultur.