Mediefag C

HF

Kan du lide at arbejde kreativt, teknisk og teoretisk med film, tv og web?

Fremtidens sprog er levende billeder! På tværs af alle sprog foregår næsten al kommunikation i levende billeder, og fremtiden vil kun bringe mere. Mediefag er et kreativt fag, et film-håndværksfag, hvor vi arbejder med levende billeder i teori og praksis. Film, tv og web.

Fagets to dele hænger tæt sammen. Når du har lært at analysere teoretisk, bliver det lettere selv at planlægge og producere film, og modsat bliver du bedre til at se og forstå film og tv, når du selv har været igennem produktionsprocessens mange udfordringer.

Din oplevelse af at se film og tv bliver aldrig den samme igen. Faktisk må vi indrømme, at vi har tænkt os fuldstændig at ødelægge den måske passive måde, du modtager film og tv på i dag. Når vi lukker dig ud igen, spiser du medier til morgenmad.

I løbet af året opbygges din teoretiske viden. Målet er, at du får de nødvendige redskaber til at analysere, vurdere og perspektivere danske og internationale medieproduktioner. Teorien lærer du gennem 2-3 forløb på et år, hvor vi f.eks. går i dybden med en bestemt filmgenre, instruktør eller et tema. Et forløb kunne eksempelvis handle om gyserfilm, nyhedsformidling eller dokumentarfilm.

Det kunne også være et auteur forløb om Tarantino, Trier eller provokatøren Michael Moore.

I den praktiske del opøves færdigheder i at udtrykke sig visuelt, skabe filmiske fortællinger og dokumentere virkeligheden. Manuskriptskrivning, dramaturgi, kameraarbejde, lydoptagelse og redigering vil være nogle af de områder, du vil få færdigheder i. I mediefag er innovation en fast del af den daglige rutine.

Undervejs fremstilles selvstændige produktioner, hvor læreren fungerer som supervisor og konsulent. Afsluttende fremstilles en eksamensproduktion, der danner udgangspunkt for en del af prøven i faget.

Har du lyst til at arbejde mere med mediefag, kan du vælge mediefag på B-niveau.

Uden for undervisningen tilbydes frivilligt mediefag. Indholdet veksler fra år til år.

 “Russisk Titel”

 

 

“Insidiator”

 

 

 

 

 

 

Idræt & de praktisk-musiske fag