Design & arkitektur c

STX

Kan du lide at arbejde med form og arkitektur?

I Design og arkitektur kommer du til at beskæftige dig med alt det, der er menneskeskabt, ting mennesket formgiver for at gøre livet lettere, sjovere, for at beskytte sig eller ligefrem for at overleve.

I faget Design og arkitektur kommer du til praktisk og teoretisk at arbejde med tingenes form og funktion på tre overordnede områder:

Kommunikationsdesign (hvor vi arbejder med fx plakater, reklamer, web-design)
Produktdesign (fx belysning, møbler, forskellige redskaber, beklædning)
Arkitektur og byplanlægning (alt fra små huse til fx store visioner for FredericiaC)

Du kan også komme til at arbejde med emner som branding, bæredygtighed, ergonomi, livstil og trends. Ofte arbejdes der parallelt med teori, praktiske projekter og den historiske udvikling på området.

Du vil lære at arbejde både innovativt og kreativt, da designprocessen er en vigtig del af faget.

For at blive inspireret besøger vi f.eks. museer, arkitektfirmaer eller producenter. Vi ser på arkitektur og byplanlægning i Fredericia, i Aarhus eller i København.

Du skal til eksamen i faget. Emnet skal vælges på forhånd og godkendes af læreren. Du udarbejder på forhånd en præsentation. Præsentationen sammensættes af det materiale, som du har udarbejdet igennem året. Du skal ud fra et af dine egne projekter vise, at du behersker designprocessen. Du skal benytte dig af fagterminologien og vise, at du kan analysere og vurdere professionelt design i historisk perspektiv.  

De kunstneriske fag

billedkunst
KLIK – KUNSTNERISKE FAG