FG

Eliteidræt

 

På Fredericia Gymnasium har vi forskellige tilbud til dig, der som sportsudøver på eliteniveau ønsker at tage en uddannelse uden at gå på kompromis med din træning.

Fredericia Gymnasium, Fredericia Kommune og en række eliteidrætsklubber har gennem organisationen “Fredericia Eliteidræt” et samarbejde om at fremme unge idrætstalenters mulighed for at forene idræt og en gymnasial uddannelse.

STX – med morgentræning

Fredericia Gymnasium har etableret to stx-forløb, der skaber plads til din sport. For at deltage under dette program skal du være godkendt af kommunen og af en af de lokale eliteidrætsklubber. Se Fredericia eliteidræt.

På begge studieretninger er der skemalagt morgentræning tirsdag og torsdag, så du ikke går glip af undervisning. De 2 studieretninger er BI A- Ke B og SA A – EN A. Der er tradition for, at mange af eleverne med BI A vælger Id B som valgfag. Læs mere om de to studieretninger BI A – Ke B og SA A – EN A. Du skal som 2. fremmedsprog vælge tysk, så du er sikker på at kunne få morgentræning gennem alle 3 år.

I grundforløbet (frem til efterårsferien i 1.g) bliver alle elever med morgentræning placeret i samme klasse.

En del af tilbuddet omfatter, også, at én af Fredericia Gymnasiums lærere, Boris Bjulver fungerer som koordinator mellem Fredericia Eliteidræt og gymnasiet.

HF – med morgentræning

Ønsker du at tage en HF og samtidig dyrke din sport kan du vælge HF-force. Alle, der har valgt HF-force forventes at være interesserede i fysisk udfoldelse. Du har mulighed for morgentræning tirsdag og torsdag, men du må her forvente at gå glip af undervisning., da vi ikke på hf kan skaffe skemafri plads til morgentræning Vi forsøger efterfølgende at kompensere dig ved at give ekstra lærerhjælp, arrangere kammeratskabshjælp og ved at lade skemaet skifte, så det ikke går ud over de samme fag hele året.

Team Danmark – STX og HF

Er du team-DK- godkendt er vi klar til at lave et 4-årigt (stx) eller 3-årigt (hf) forløb til dig. Hvert år har vi elever på den ordning.

Kontaktperson: Vicerektor Peter Knudsen, pk@fredericia-gym.dk , tlf. 75 92 06 88