STX
Sundhedslinjen

Biologi A / Kemi B (med morgentræning)

Biologi A / Kemi B (med morgentræning)

Sundhedslinjen handler om den sundhedsvidenskabelige vinkel på naturvidenskaben. Den handler om at forstå den menneskelige organisme og de forhold og faktorer, der påvirker kroppens sundhedstilstand. Den handler om at forstå mennesket som fysisk og biologisk væsen og forstå hvordan kemiske processer er en integreret del af den menneskelige natur. Forstå hvordan bevægelse og idræt modulerer kroppen. Studieretningen skærper dit blik for naturvidenskabens sundhedsfaglige perspektiver.

ˮJeg er meget interesseret i kroppens fysiske opbygning – så er det jo helt forrygende, at jeg så samtidig kan gøre mig klar til medicinstudiet.”

På studieretningen arbejder vi med sundhedsvidenskaben bred forstand. Der er fokus på krop, økologi, sundhed og lægemidler. Vi undersøger sygdomme og producerer forskellige former for medicin, men arbejder i lige så høj grad med bevægelse og kroppens fysik. Vi ser på, hvordan økologi, pesticider og biosfærer påvirker rammerne for menneskelivet.
Vi arbejder eksperimentelt og undersøgende, men også med ture ud i felten. Vi måler åndedræt og blodtryk og hopper gerne i et par gummistøvler eller kondisko, hvis det er nødvendigt. Du lærer at bruge vores laboratorier og vi inddrager gerne vores idrætsfaciliteter, når vi måler på kroppens fysik.

 

Vi kan ikke love dig, at du ikke kommer til at bevæger dig rundt, men vi kan love dig en undervisning som kobler teori og praksis og som udvider din forståelse for sundhedsvidenskab i bred forstand