STX
Den Klassiske

EN A / SP A / la C

Den klassiske linje handler om sprog. Kort og godt. Om at forstå hvordan latin ligger som en hovedstrøm under både det engelske, det danske og særligt det spanske sprog. Den handler om at bruge et ældre sprog til at forstå og beherske to moderne sprog – dermed også om at forstå, hvad der binder ellers forskellige sprog sammen.

 Jeg har altid haft fornemmelsen af, at der var noget i sprogene som bandt dem sammen. Med latin fik jeg pludselig blik for hvad det var – og det har faktisk også gjort mig bedre til de moderne sprog. Nu ved jeg jo, hvordan de er opbygget.

Det handler om at bruge sproget som en vej ind i både nyere og gamle kulturer. Studieretningen vil give dig et godt afsæt til forstå både den verden der var, og den verden som kommer.

På studieretningen arbejder vi med både det engelske, det spanske og det latinske sprogområde. Vi vil bruge det engelske sprog som en vej ud i den bredere engelsksprogede kultur. Vi vil gennem det spanske sprog forsøge at forstå den spansktalende verden i såvel Europa som Latin- og Sydamerika. Vi vil anvende latin både som et sprog i sig selv, men også som en nøgle til andre sprog.

Vi arbejder målrettet med dine sproglige kompetencer og bruger en bred vifte at metoder til varieret sprogindlæring.

Vi kan ikke love dig, at du kommer til synge på latin, men vi kan love dig en undervisning, som klæder dig på til at gribe verden.