Musik C

HF

Kan du lide at lytte til musik, og har du lyst til at spille eller synge med?

Der er musik overalt. Hver gang, du ser en film eller en reklame, bliver du forført af musikken. Når du går en tur i byen, møder du musik. Vi bruger musik, når vi er sammen med venner, men også når vi er alene. Musikfaget bringer dig tættere på musikken. Du bliver en mere nuanceret og bevidst lytter. Vi laver musik – skriver sange, synger og spiller på instrumenter.

Musikfaget drejer sig om at blive bedre til at lytte. Vi ser på, hvilke knapper – både i konkret og overført betydning – musikere, dirigenter og producere har til rådighed, når de skal skabe musik. Vi ser dem i kortene. Du vil opleve, at du kommer til at høre lag i musikken, som du ikke anede eksisterede, og at din oplevelse af musikken vokser.

Du kommer til arbejde med musik inden for mange genrer. Fra den nyeste musik til det ældste, vi kender. Fra klassisk til folk til jazz til pop til rock til hip hop til… Vi er altid nysgerrige efter at se, hvordan musikere og komponister skaber musikken.

img_8675

Når vi selv skaber musik i timerne, sker det ud fra de forudsætninger, du har. Alle prøver at spille på de mest gængse instrumenter – guitar, klaver, bas og trommer – ligesom alle arbejder med at blive bedre til at synge. Vi arbejder bevidst med det rytmiske som fundament for sammenspil.

De to sider af faget, det praktiske og det teoretiske, spiller sammen i den daglige undervisning.

I den afsluttende eksamen indgår både musikhistorie, musikteori samt samspil.

Har du lyst til mere musik, kan du vælge det på B-niveau. Forskellen på de to niveauer er i høj grad, hvor stor forståelse du får af musikken, og hvordan du selv kan skabe musik. Ingen af niveauerne kræver forkundskaber før hf.

Du har i øvrigt mulighed for at vælge fagpakken HF – art. Her kan du få 2 praktisk-musiske fag.

Uden for undervisningen tilbydes frivilligt musik .Her arbejdes bl.a. med samspil, kor og meget mere. Som et forsøg har musikeleverne på C-niveau i 15/16 været tilbudt individuel undervisning i et instrument.

Idræt & de praktisk-musiske fag