Første skoledag på FG

Første skoledag har altid været noget særligt. Det er begyndelsen på noget nyt, ikke bare en ny uddannelse, men også et nyt kapitel i livet. Det er en vigtig dag de fleste husker, og det er vigtigt, at man får en god første skoledag. Det lægger en god og solid grundsten for resten af skolegangen på det nye sted.

På Fredericia Gymnasium har første-skoledags-arrangementet efterhånden fundet et godt leje, med traditioner, der giver både nye og gamle elever en god dag og en god opstart. Traditionerne er kendetegnede ved at være fulde af leg, ved at springe ud af faste rammer og ved at skabe en positiv stemning. Selve aktiviteterne er bygget omkring alle skolens mange elevorganisationer der hver især har lavet stande og aktiviteter, der demonstrerer hvad de står for, og hvad de arbejder med.

Kl. 09 samles alle nye elever på plænen foran skolen. Her samles de i klasser sammen med to ældre elever og deres klasselærere, hvorefter de symbolsk bliver ”stripset” sammen i en lang kæde for at skabe sammenhold. Herefter går turen ind gennem hallen og B-fløjen hvor elevorganisationerne underholder. Efter lidt forhindringsbane og fælles klasse-udspring fra plint i hallen, skal de sammenstripsede klasser i række blandt andet igennem Vox Populis paparazzifotografer, festudvalget Sermo der fester løs, FGMF der holder minikoncert, FG-merchFg-lan og mange flere elevorganisationer. Til sidst møder eleverne organisationen Auxilium, der er en gruppe der arbejder med frivillighedt humanitærarbejde som klipper elevernes strips af så de kan blive fri. Afslutningsvis underholder Coffee House i kantineområdet hvorefter rektor byder velkommen.

Men hvorfor gøre så meget ud af det: Høj læringsgrad foregår i rammer hvor man føler sig tryg, har det godt og bliver udfordret. Der bliver gjort meget ud af første skoledag, fordi Fredericia Gymnasium gerne fra første dag af, vil facilitere et så positivt, trygt og kreativt rum for læring som muligt.