Grundforløbet ifølge Karl og Silke

Karl Hagenau Johansen og Silke Smidt Christiansen ser tilbage på de sidste to måneders grundforløb på Fredericia gymnasium. De to elever er en del af hold FG09 på Stx. Dette er det første af to interviews, der følger Karl og Silke fra grundforløbet til studieretningsklassen.

– Hvilke tanker gjorde du dig, da du valgte Stx frem for andre ungdomsuddannelser – er det første af fire spørgsmål, Karl og Silke har indvilliget i at besvare. 

Karl Hagenau Johansen FG09

 – Jeg overvejede både Stx og Htx, siger Karl, jeg vil gerne være ingeniør. Han fortsætter med at fortælle, at det, der afgjorde hans valg, var et åbent hus-arrangement på FG, hvor han tilfældigvis mødte tre elever, som præsenterede fagene. De tre drenge ville, ligesom Karl, være ingeniører. – De ville præcis det samme som mig, og det fik mig til at vælge Stx.

– Jeg har valgt Stx, fordi jeg gerne vil holde en masse døre åbne, siger Silke. Stx giver mig flest muligheder, og så har jeg hørt mange sige, at det er godt socialt på FG.

 
Forventningsfulde
Silke Smidt Christiansen FG09

Silke har gået på Ullerup Bæk Skolen, mens Karl kommer fra Kirstinebjerg Skolen. De er begge forventningsfulde i forhold til de næste tre år på gymnasiet, og de håber på, at årene på FG vil øge deres viden og medbringe spændende, sociale oplevelser og nye venskaber. – Vi skal jo skifte fra vores grundforløbsklasse til studieretningsklasserne – men det er egentlig ikke noget, vi tænker så meget over – det giver os jo bare en mulighed for at lære endnu flere at kende inden for kort tid, siger de begge.

– Man har selvfølgelig i baghovedet, at man skal væk fra klassen, men det betyder ikke, at vi ikke investerer i klassen nu, mener Silke, – jeg vil gerne have tre gode måneder, en god start. – Ja, det ville jo være kedeligt, hvis man ikke deltog i det sociale med klassen, supplerer Karl.

Introtid og faglighed

Til spørgsmålet om, hvordan de har oplevet introtiden og fagligheden på gymnasiet indtil nu, svarer Karl – det har været sjovt! Man kommer til at snakke med mange – og det der dans i hallen, det var også ret sjovt. FG har mange elevorganisationer, og deres arrangementer er hyggelige – det betyder, at vi hurtigt lærer hinanden at kende. Begge er enige om, at introen til fagene har fungeret godt. Den faglige intro har været blød, altså den har ligget på et passende niveau, ikke for svært og ikke for nemt, forklarer de – det har været rart med at blød opstart, så vi føler, at vi er med, sige de samstemmende.

Ny gymnasiereform

Karl og Silke repræsenterer anden generation i den nye gymnasiereform, der blev implementeret i 2017. I november skal de opleve det, som FG kun har ét års erfaring med – den store flyttedag. Her skifter eleverne fra deres grundforløbsklasser til deres studieretningsklasser. I efteråret 2017 havde flere elever svært ved overgangen fra grundforløbsklassen til studieretningsklassen. I år kender eleverne og lærerne lidt mere til processen – og måske er det grunden til, at både Karl og Silke tager det helt roligt, når samtalen drejer ind på emnet. Det er fint nok, siger de, – og vi snakker meget med studievejlederen om valget. – jeg har en okay idé om, hvilken studieretning, jeg gerne vil gå på, siger Karl. – Jeg er stadig meget i tvivl, flere studieretninger lyder spændende – jeg har en idé – men det er fedt nok, at vi snakker om dem med studievejlederen, siger Silke.

Her forlader vi Silke og Karl og lader dem passe deres grundforløb. Når studieretningsklasserne er godt igang, vil vi snakke med dem igen. //AM