Besøg af Abdel Aziz Mahmoud

TAL PÆNT og interesser dig for den positive tone på nettet. Abdel Aziz Mahmoud har i dag besøgt FG og gav et særdeles underholdende og øjenåbnende oplæg om sine erfaringer og holdninger til opførsel på de offentlige medier.

Tirsdag den 13. marts 2018 besøgte journalist og forfatter Abdel Aziz Mahmoud Fredericia Gymnasium for at holde foredrag for skolens seks hf-klasser. Abdel holdt et meget personligt foredrag om sine egne og sin families erfaringer med at vokse op i hhv. Middelfart og Greve som palæstinensiske flygtninge, og ved at indvie os i sin egen historie, gjorde han det klart, hvor vigtig nærmiljøet er for en vellykket integration.

Abdel brugte ligeledes sine egne erfaringer med at tage ordet i den offentlige debat. Abdel blev tilbage i 2015 – i forbindelse med angrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris – provokeret af det, han oplevede som et stigende pres mod muslimer om at tage afstand fra terrorhandlinger, og han lavede derfor en youtube-video, hvori han opsøger tilfældige forbipasserende for at give udtryk for sin afstandstagen. Videoen blev et viralt hit med, og Abdel blev for alvor en kendt stemme i debatten om, hvordan muslimske medborgere omtales og mødes i den offentlige debat. Abdel bruger i høj grad de sociale medier til at sprede sit budskab om, at vi alle har en forpligtelse til at tale ordentligt til hinanden og blande os, når vi møder #idiotermedinternet. Hashtagget ”idiotermedinternet” fandt Abdel på for nogle år siden, og det er siden blevet flittigt brugt af brugere på de sociale medier til at understrege, når en grænse overskrides på de sociale medier.

I dag turnerer Abdel over hele landet med sine foredrag, og den 13. marts 2018 blev det så FG, der fik fornøjelsen af gode, opbyggelige historier serveret sammen med en vigtig påmindelse om at behandle hinanden ordentligt – såvel i livet, som på de sociale medier.

Med en ligefrem, meget ærlig, humoristisk og alt andet end en selvhøjtidelig facon gav Abdel samtlige 180 tilhørere noget at tage med videre og tænke over. Og så kan man ikke ønske sig mere fra en skoledag på FG!