Udveksling

“Herford-udvekslingen er en oplevelse for livet”!

Hvert år får tysk-elever muligheden for at udveksle med et tysk gymnasium – en oplevelse, der både skaber venskaber på tværs af landegrænsen, og som giver eleverne en enestående mulighed for at afprøve deres tyske sprog. I år var blandt andre Anne Cathrine Kirkegaard og Sarah Lyndrup fra 2j med på turen. Herunder beskriver de oplevelsen:

Herford-udvekslingen bød på en masse spændende, sjove og lærerige oplevelser. Vi blev klogere på den tyske kultur, idet vi boede hjemme hos hver vores tyske familie og fik de tyske elevers vilkår at se på de to tyske gymnasier, som vi udvekslede med. 

På udvekslingen blev vores grænser udfordret på mange måder. Både socialt og sprogligt – på tysk og engelsk. Turen bød på hyggelige julemarkeder, shopping, bytur og andre kulturelle oplevelser. Det var en sørgmodig afsked, da vi danskere skulle hjem til Danmark igen. Heldigvis kunne vi se frem til, at vores nye venner kort tid efter skulle besøge os i Danmark. Besøget i Danmark bød på en fed tur til København, sermo, café-besøg samt en masse hyggelige arrangementer og masser af latter. Herford-udvekslingen var alt i alt en oplevelse for livet, der skabte nye venskaber på tværs af klasser og landegrænser.

Anne Cathrine Kirkegaard og Sarah Lyndrup, 2j